dinsdag 24 april 2012

Laagjes.

De kids zijn echt helemaal zot van dit gerecht: onze versie van Shepard's Pie. Je kan het perfect op voorhand klaarzetten.

Wat hebben we nodig voor 4 personen?

  • het wit van 4 à 5 preistengels, in stukken gesneden,
  • ongeveer 1,5 kg aardappelen om puree van de maken,
  • 400g gehakt (beste van smaak tot hier toe: gekruid kippengehakt van Delhaize), 
  • boter, bloem, peper & zout, nootmuskaat, melk en afgietsel van gekookte prei, voor de saus


Hoe?

  • bak het kippengehakt in een tefalpan (geen vetstof nodig zo) en als het goed doorbakken is, bedek je er de bodem van een grote overschaal mee
  • kook de stukken prei, giet af en laat even uitlekken terwijl je de saus maakt (hou het afgietsel bij voor de saus)
  • maak een blonde roux van de boter, peper, zout, nootmuskaat en bloem, voeg hierbij het kookvocht van de prei; leng aan met melk tot gewenste dikte
  • doe de uitgelekte prei in de saus
  • maak vervolgens een tweede laag in de ovenschotel met de prei + saus
  • kook de aardappelen en maak er puree van
  • breng de puree als laatste laag aan in de overschotel
  • je kan er eventueel nog een laagje geraspte kaas opdoen
  • zet nog een 20 minuten (langer als je het gerecht veel op voorhand maakte) in een voorverwarmde oven (180°C)





Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten