Wat hebben we nodig voor 4 personen?
- het wit van 4 à 5 preistengels, in stukken gesneden,
- ongeveer 1,5 kg aardappelen om puree van de maken,
- 400g gehakt (beste van smaak tot hier toe: gekruid kippengehakt van Delhaize),
- boter, bloem, peper & zout, nootmuskaat, melk en afgietsel van gekookte prei, voor de saus
Hoe?
- bak het kippengehakt in een tefalpan (geen vetstof nodig zo) en als het goed doorbakken is, bedek je er de bodem van een grote overschaal mee
- kook de stukken prei, giet af en laat even uitlekken terwijl je de saus maakt (hou het afgietsel bij voor de saus)
- maak een blonde roux van de boter, peper, zout, nootmuskaat en bloem, voeg hierbij het kookvocht van de prei; leng aan met melk tot gewenste dikte
- doe de uitgelekte prei in de saus
- maak vervolgens een tweede laag in de ovenschotel met de prei + saus
- kook de aardappelen en maak er puree van
- breng de puree als laatste laag aan in de overschotel
- je kan er eventueel nog een laagje geraspte kaas opdoen
- zet nog een 20 minuten (langer als je het gerecht veel op voorhand maakte) in een voorverwarmde oven (180°C)
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten